Lipcsey Eszter

Gyermek karate edzés a Bartók Béla úton

Kisgyermek koromban az úszás volt az első sport, amit versenyszerűen űztem. Sok év után ezt felváltotta a karate, ami új motivációt és lelkesedést adott számomra. A versenyeken való legjobb teljesítmény elérése érdekében többféle kiegészítő edzésen is részt vettem. Ennek köszönhetően ismerkedtem meg az erőnléti funkcionális edzéssel, ami annyira megtetszett, hogy eldöntöttem, hogy a jövőben ezzel szeretnék foglalkozni.

Ezt a célt szem előtt tartva 2021-ben, érettségi után az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatójaként folytattam tanulmányaimat Rekreáció és életmód szakon. Fél év elteltével az IWI Nemzetközi Fitnesziskola fitness instruktor képesítését kezdtem el, majd ugyanitt a személyi edző (EQF Level 4) tanfolyamot is elvégeztem. Szeretném folyamatosan tovább képezni magamat, hogy a lehető legmagasabb színvonalú edzéseket tarthassam a Microcosmicban.

Foglalkozásaimon általános kondicionális- és koordinációs képességfejlesztő edzéseket tartok sportolóknak. Személyi edzéseket, illetve kiscsoportos funkcionális edzéseket vezetek.

Szabadidőmben továbbá a társastánc, mint sport és kikapcsolódási lehetőség az, amivel szívesen töltöm az időmet.

Stanczel NicĂł

Gyermek karate edzés a Bartók Béla úton

A sport már gyermekkorom óta jelen van az életemben. 6 évesen kezdtem el karatézni, 2013-ban tettem le a fekete öves vizsgát, azóta már második danos karate edzőként oktatom a sportágat gyermekeknek. Az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetem mesterszakán diplomázott táplálkozástudományi szakemberként edzői munkámban is előtérbe helyezem a sporttudományos szemléletmódot. 2020-ban csatlakoztam a DMTK Sportegyesület karate szakosztályának edzői csapatához, ugyanebben az évben kezdtem el a Microcosmic Dojoban is dolgozni. Csapatunkban betöltött szerepem két fő részre bontható: egyrészről a nálunk sportoló karatésok sportági edzéseinek vezetését végzem, másrészről pedig a Microcosmic kötelékébe tartozó utánpótláskorú és felnőtt versenysportolóknak, valamint a hobbi szinten sportolóknak adok táplálkozási tanácsokat. Utóbbi célja a testösszetétel-optimalizálás, illetve a csúcsteljesítmény növelése.

Amikor éppen nem dolgozom, szívesen járom a természetet akár több napos túrák formájában.

Kelemen BendegĂşz

Gyermek karate edzés a Bartók Béla úton

Mindig is sportoltam, a mozgás szeretete határozta meg az életem. Több mint húsz éve, 2002-ben kezdtem karatézni és az első pillanatban beleszerettem ebbe gyönyörű sportágba. Olyannyira, hogy célul tűztem ki, szeretném minél jobban elsajátítani a karate sportolók felkészítését, a lehető legtöbb ismeretet megszerezni ezen a területen.

2013-ban szereztem meg a fekete övet, majd 2015-ben a 2. dan fokozatot. 2017-ben végeztem a TF-en karate sportedző OKJ képzést. 2018-ban szintén a Testnevelési Egyetemen iratkoztam be a BSc szintű karate edzőképzésre, amelyet funkcionális edző specializáción végeztem el. 2021-ben a hazánkban először induló MSc Karate szakedző képzésen folytattam tanulmányaimat, ahol számos sporttudományos eredményt alkalmazó, innovatív eszközt és edzésmódszert ismerhettem meg.

2020 óta a DMTK Sportegyesület karate szakosztályának edzője vagyok. A Microcosmic Dojoban tartom karate edzéseimet kezdőknek, haladó sportolóknak és versenyzőknek. A karate mellett fontos számomra az erőnléti edzés: a versenyzők sportágspecifikus kondicionális felkészítése mellett funkcionális edzéseket tartok gyerekeknek és felnőtteknek is.

Egyéb végzettségeimet tekintve 2017-ben a BME alkalmazott közgazdaságtan BA képzésén szereztem diplomát, majd a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdasági elemző mesterképzésén abszolutóriumot. Szabadidőmben rendszeresen futok és túrázom, sportszerető szurkolóként pedig az angol labdarúgást követem leginkább.